Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Στα πέντε καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας τα νοσοκομεία Κιλκίς Γουμένισσας

Αξιολόγηση Νοσοκομείων από το Υπουργείο Υγείας για το έτος 2013 | 3.3.2014

Αξιολόγηση Νοσοκομείων από το Υπουργείο Υγείας για το έτος 2013.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του Υπουργείου Υγείας συγκέντρωση όλων των Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών νοσοκομείων της επικράτειας παρουσία του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ειδικής επιτροπής που αξιολόγησε τα νοσοκομεία όλης της χώρας για το έτος 2013.

Η αξιολόγηση αφορούσε οικονομικούς δείκτες όπως έσοδα από εισιτήρια, νοσήλια και απογευματινά ιατρεία, μείωση σπατάλης αλλά και λειτουργικούς δείκτες όπως προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, χρόνος αναμονής ασθενών, αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων, ποσοστό κάλυψης κλινών, ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας κ.α.

Με βάση την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς κατατάχθηκε μέσα στα πέντε καλύτερα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας στην μεσαία κατηγορία (100-250 κλίνες) και το αντίστοιχο της Γουμένισσας και αυτό μέσα στα πέντε καλύτερα της χώρας στην δική του κατηγορία (έως 100 κλίνες)!

Αποτελεί μοναδική περίπτωση στον υγειονομικό χάρτη της χώρας το γεγονός ότι και τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του ίδιου νομού αξιολογήθηκαν με άριστα.

Ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρησαν τους διοικητές των νοσοκομείων που πρώτευσαν στην αξιολόγηση, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή κ. Θέμη Ανθρακίδη και τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Στέλιο Βαμβίνη και τους διαβεβαίωσε ότι η υψηλή αξιολόγηση συνεπάγεται και καλύτερη αντιμετώπιση των ιδρυμάτων από πλευράς υπουργείου.

Αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι ενώ μέχρι τα τέλη του 2012, τα στοιχεία και οι λειτουργικοί δείκτες ήταν εξόχως προβληματικά, εντούτοις μέσω της συστηματικής προσπάθειας όλων των φορέων και υπηρεσιών των ιδρυμάτων μας, η

αξιολόγηση για το έτος 2013 μας καθιστά όχι μόνο βιώσιμους οικονομικά και λειτουργικά αλλά δημιουργεί και προσδοκίες για περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και στην εξάλειψη της σπατάλης αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα, στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων που μέσα σε αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, υπερβάλλουν εαυτόν για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πασχόντων συμπολιτών μας.

Το νοσοκομείο Κιλκίς παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, θα συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας.